. writings    
. about    
. news    
. contact    
     
     
     
     
     
     
   
   
   
ITALIAN PAVILION          

The second nave of the Pavilion was designed as a darkroom, a pause between two landscapes: the artificial one - the first nave - and the outer garden. The half-lit space becomes the ideal environment for a story told trough projections. The idea is that the content can be approached by following two different dynamics: the visitor who is interested in a telescoped perception can quickly cross a scenographic route. Visitors can also learn more about the contents by reading the documents hosted in the installations. "Modern Man is like Tarzan in the Media Forest", remarked Ito in the 1990s. The Pavilion aims to restore the critical contents of the images and technology, experienced as a tool to understand the italian landscape and architecture.

Venice, 13. Biennal of Architecture, 2012
 
commissioner: MiBACT, Ministero dei Beni e delle Attività Culturali e del Turismo
curatorial team: Luca Zevi, with: Rosario Pavia, Massimo Locci
Federico Bilò, Marialuisa Palumbo
coordinating director: Francesco Orofino
artist: Michelangelo Pistoletto
art direction: Dario Curatolo, Monica Maggioni
 
with: OSA Architettura e Paesaggio, Demoarchitects
collaborators: Katerina Joannides, Maria Spada